SVZ wil personeelsleden eerste hulp afvloeien

De leiding van het Sint Vincentius Ziekenhuis heeft 12 van zijn personeelsleden op 24 februari 2016 aangezegd te zullen afvloeien. Op die woensdag zijn de mensen geïnformeerd om aanwezig te zijn op een spoedvergadering van de Raad van Bestuur. Daar aangekomen, werd men geconfronteerd met het bericht dat men per 1 maart niet meer aan het werk hoeft te verschijnen, omdat de Spoedeisende Hulp (SEH), waar de mensen voor in dienst zijn genomen, er niet meer bestaat. Op 29 februari heeft men van de Raad van Bestuur officieel vernomen dat van de 12 personen, 5 op andere afdelingen worden geplaatst en 7 worden afgevloeid. “Wij zijn onvoorbereid geconfronteerd met het bericht. Waar vindt je binnen een maand een baan? Zo behandel je je personeel niet. Wij zijn niet schuldig aan de sluiting van de SEH”, zegt een bezorgd personeelslid, dat ook op de afvloeiingslijst voorkomt.
De leiding vond dat het niet goed gaat in het ziekenhuis vanwege de economische situatie in het land. De groep werd als reden van afvloeiing aangegeven dat de financiële situatie van het ziekenhuis nijpend is. De groep is ook niet eens met de selectie van de afvloeiingen. “Er zijn mensen die 6 maanden in dienst zijn en niet voor de afvloeiing worden geselecteerd. Wij die 2 jaar in dienst zijn, worden wel afgevloeid”, stelt de afgevloeide. Het ontslagvoorstel is nog niet voorgesteld aan de Arbeidsinspectie, maar de mensen hebben al afvloeiingsbrieven ontvangen. De afvloeiingsregeling komt neer op anderhalve maand salaris indien de desbetreffende personeelsleden ermee akkoord gaan. Voor anderen zijn er ook regelingen van 2 tot 4 maanden. De afvloeiingsbriefjes zijn niet ondertekend door de 7 personen. Zij geven aan de zaak te zullen aanvechten. Volgens informatie zijn er meer ontslagen op komst. De directrice van SVZ was niet te bereiken voor een reactie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!