Kosten geneesmiddelen steeds hoger

Tijdens de openbare vergadering van de Zorgraad heeft Meriam Naarendorp, lid van de Commissie Geneesmiddelenklapper, benadrukt dat de kosten voor bepaalde medicijnen door de complexiteit van de gezondheidszorg steeds hoger worden. Naarendorp, werkzaam bij de Farmaceutische Inspectie van het ministerie van Volksgezondheid, stelde dat de gezondheidszorg steeds complexer wordt. Met ziektebeelden zoals kanker, hart- en vaatziekten en nieraandoeningen, zijn de kosten van bepaalde geneesmiddelen ook hoger geworden. Er zijn volgens Naarendorp 493 geneesmiddelen in de klapper, die voor een ieder te bezichtigen zijn op website van de Nationale Geneesmiddelklapper. Daarop kan men nagaan als men recht heeft op de geneesmiddelen. Opmerkelijk is dat deze klapper al sinds 23 juni 2014 niet is aangepast. Dit, terwijl Volksgezondheidminister Patrick Pengel tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling heeft aangegeven dat de klapper steeds wordt aangepast. Naarendorp heeft tijdens haar presentatie echter niet kunnen aangeven voor welke medicijnen in de klapper er betaald moet worden. Zij heeft wel beaamd dat de patiënt recht heeft op de medicijnen die in de klapper voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!