VVSC belicht studeren in China

Suriname ChinaOp vrijdag 19 februari hield de Vriendschapsvereniging Suriname-China (VVSC) een studievoorlichtingsavond met als onderwerp “Studeren in China”.
Deze activiteit vond plaats bij de ambassade van de Volksrepubliek China. De avond werd georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten (BOS) en de ambassade van de Volksrepubliek China in Suriname. Reshma Kuldipsingh van BOS behandelde de procedure en voorwaarden om in aanmerking te komen voor een studiebeurs in China. Het gaat in deze om beurzen voor opleidingen op het niveau van bachelor, master en phd.
Ambassadeur Yang was verheugd door de opkomst van meer dan 340 studenten en beloofde in zijn toespraak te zullen nagaan om het aantal toegezegde beurzen te verruimen. De studenten die afgestudeerd zijn in China en in ons land aan de slag zijn, deelden hun ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens hun studie. De Vriendschapsvereniging Suriname-China wees op de mogelijkheden om ook op eigen kosten in China te gaan studeren. Van de zijde van de aanwezigen werden vele vragen gesteld die naar tevredenheid werden beantwoord door Kuldipsingh en de afgestudeerden uit China.
De Vriendschapsvereniging Suriname-China die is opgericht voor de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, heeft als doel de vriendschap en het onderling begrip tussen het volk van Suriname en die van China te bevorderen. Ook in dat kader heeft de vereniging onlangs in verband met het Chinese Nieuwjaar via ATV twee documentaires uitgezonden, waaronder “A bite of China”, een serie over de Chinese culinaire cultuur die de gevarieerdheid van de eetgewoontes van de Chinese cultuur belicht.

error: Kopiëren mag niet!