Infrastructuur

Als we het over infrastructuur hebben, dan kunnen we wekenlang doorgaan. In de wachtkamer van een specialist kun je heel vaak uren wachten voor je aan de beurt bent en dat is niet iets van vandaag maar al sinds de jaren ‘70. Nog steeds hetzelfde. Heeft men dat nooit gezien? Is men dan bezig geweest met ontwikkeling van het land? Het tekort aan betaalbare woningen, het milieu, de ordening van de binnenstad en ga zo maar door. Vele politici hoor je vaak vertellen hoeveel ze voor het land hebben gedaan, maar hoe is het gesteld met ons onderwijs?? Een basiszorgverzekering is nu pas ingevoerd, terwijl in elk beschaafd land de zorgverzekering een must is. Als we dit allemaal bekijken dan kunnen we concluderen dat opeenvolgende regeringen geen enkele ontwikkelingsvisie hebben gehad, maar alleen uit populisme hebben deelgenomen in het bestuur van het land. Bij de onafhankelijkheid had Suriname al moeten eisen dat we deskundige hulp zouden krijgen om de belabberde infrastructuur aan te pakken, maar we weten het beter niet waar.
Simpele voorbeelden om aan te geven hoe het verder is gesteld met onze “rechtsstaat”. Ik stap naar de politie en laat zien dat er sprake is van verdachte omstandigheden, waardoor mensen zich op een oneigenlijke manier zichzelf wederrechtelijk willen bevoordelen ten koste van anderen. In feite is er al sprake van oplichting, maar dat zal de politie wel uitzoeken, dacht ik! Helaas, de politie vroeg mij wat het strafbare feit was en gaf aan dat de wetgeving haar niet in de gelegenheid stelt om hier iets aan te doen. De grootste flauwekul natuurlijk, maar het probleem is dat de politie de deskundigheid niet heeft om deze vorm van misdaad aan te pakken. De verdachte omstandigheden zouden al aanleiding moeten zijn om een onderzoek in te stellen en op grond van de bevindingen zou de politie de vervolging moeten doen, maar zover is de politie helaas niet.
Ik laat mij van de week vertellen dat iemand twee jaar geleden betrokken is geweest bij een aanrijding, waarbij zij van achteren is aangereden. De politie heeft verklaard dat zij schuldig is aan de aanrijding, terwijl een ieder weet of dient te weten dat iedere bestuurder een zodanige afstand dient te houden op de voorganger dat hij/zij de auto op tijd tot stilstand kan brengen en dus achterop rijden sowieso fout is, maar zelfs de politie weet dat niet!
Via social media zie ik een filmpje van een aanrijding op de Thurkowweg op Blauwgrond. Uit de beelden valt duidelijk op te maken dat de bestuurder op de Thurkowweg zijn snelheid niet heeft aangepast bij nadering van een kruising, terwijl dat in heel de wereld bekend is. Gaat deze bestuurder als schuldige worden aangemerkt?? Ik weet zeker van niet, want om dat te doen moet je als politieambtenaar al logisch kunnen nadenken en dat is al het probleem. Dat het lastig is om de snelheid te meten als er geen remsporen zijn is begrijpelijk, maar aan de hand van een reconstructie en het filmpje kan gevoeglijk worden aangenomen dat de man schuldig is aan grove nalatigheid en kan hij daarvoor een proces-verbaal krijgen. Gaat dat gebeuren?? Ik denk dat het te moeilijk gaat worden. We praten over rechtsstaat, maar de deskundigheid om rechtsbescherming te bieden ontbreekt. Hoe deskundig zijn we in dit land? Als het gaat om het bestelen van mensen dan zijn er veel deskundigen, maar anderzijds is het een schaamteloze samenleving waarin ieder op zichzelf is aangewezen. Ieder voor zich, God voor ons allen!
Ik lees zojuist een artikel dat arbeidsinspecteurs niet serieus genomen worden en dan is mijn reactie, vind je het gek dan! Communicatie met bedrijven is het beste en niet de arrogantie om middels dreiging iets gedaan te krijgen. Zover zijn we in dit land nog niet. Arbeidsinspectie zou er goed aan doen om eerst de bedrijven met respect te behandelen en een goed gesprek aan te gaan. Ik wil dan zien als ze niet gerespecteerd zullen worden. In Suriname zoeken we geen oplossing door communicatie, maar meer door machtsmisbruik en daardoor komen we niet verder. Vele schietpartijen door allerlei ambtenaren spreken voor zich!
Rebien

error: Kopiëren mag niet!