Gerrit Breinburg zwaait scepter bij Openbaar Groen

Directeur Gerrit Breinburg, minister Siegfried Wolff, bondsvoorzitter Hugo Blanker
Directeur Gerrit Breinburg, minister Siegfried Wolff, bondsvoorzitter Hugo Blanker
Gerrit Breinburg zwaait sinds kort de scepter bij het directoraat Openbaar Groen (OG) van het ministerie van Openbare Werken (OW). De post werd ruim zes maanden waargenomen door OW-directeur Bouwkundige Werken en Diensten, Anwar Hassankhan. Hassankhan nam de positie waar na het vertrek van OG-directeur Siegfried Wolff, die sinds augustus 2015 het ministerie mocht leiden.
De nieuwe directeur heeft eerder zijn krachten mogen geven aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Minister Wolff introduceerde de directeur en gaf mee dat hij een uitdagende rol zal moeten vervullen. “Een ieder is even belangrijk in de organisatie om het beleid uit te voeren. Efficiëntie is van belang in het geheel”, deelde Wolff mee. Breinburg merkte op dat hij oplossingsgericht werkt. “De ladder is hoog gelegd door de minister. Samen met mijn teamgenoten zal ik het beleid van het ministerie uitvoeren, waarbij de samenleving centraal staat. Ik zal vooral ook de kat uit de boom kijken”, besloot Breinburg.
Tussen augustus en nu was de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) nog on speaking terms met de leiding van het directoraat. Het maakt volgens bondsvoorzitter Hugo Blanker niet uit wie de directeur blijft of niet, maar de bond vindt het directoraat te belangrijk om een parttime functionaris het karretje te laten trekken. In die zin vindt men het correct dat een functionaris fulltime beschikbaar wordt gesteld. Blanker verwacht dat er continuïteit wordt gegeven aan gesprekken en afspraken die met de leiding van de dienst zijn gemaakt. Hij verwacht niet dat alle gesprekken opnieuw zullen beginnen. “De punten van het protocol, waar wij zo vaak voor in actie zijn gegaan, zijn nog niet in orde. Als de minister ons serieus neemt, en men ons niet bezig wat te belazeren, zullen zaken in orde gemaakt komen”, zegt Blanker.
De dienst heette vroeger Milieubeheer. De naam werd in de tijd van de voorganger van Wolff veranderd naar Openbaar Groen. De bond is tot heden nog van mening dat uit psychologische en tactische reden, en redenen van geloofwaardigheid de naam Milieubeheer voorlopig behouden zou moeten worden. Openbaar Groen dekt volgens Blanker niet al de activiteiten waar de dienst over gaat.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!