Suralconiers verkeren nog in het ongewisse

De afhandeling van de rechtszaak, die de Paranam Werknemersbond onder leiding van Frank Playfair, heeft aangespannen tegen werkgever Suralco sleept zich voort. Het lijkt een lang geding te worden. Werknemer en werkgever zijn geen stap dichter naar elkaar gegroeid. De standpunten liggen nog even ver, zo niet verder uit elkaar. Suralco houdt zich onverkort aan haar standpunten met betrekking tot de pensioenen, het ontslag van het personeel en de daarbij behorende financiële afwikkeling.
Het lang uitblijven van een voor beide partijen bevredigende oplossing zien de weknemers als een punt in hun nadeel. Gesteld wordt dat Suralco zich geen zorgen maakt, ze hebben niets te verliezen. De werknemers daarentegen worden dag en nacht beziggehouden met het probleem. De bond noemt de starre houding van Suralco in het conflict onrechtvaardig. Het gaat niet alleen om het materiele, het rechtvaardigheidsgevoel van de weknemers vraagt ook om bevrediging.
De PWB’ers voelen zich in de steek gelaten door de overheid. Zij hebben het gevoel dat de andere problemen waarmee Suriname geconfronteerd wordt, ervoor zorgen dat hun zaak niet de aandacht krijgt die het verdient. Van de overheid werd meer ondersteuning van het werknemersbelang en aandringen bij de Suralco om haar verantwoordelijkheid niet uit de weg te gaan, verwacht. De onderhandelingscommissie van de overheid, de assembleecommissie noch de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname schijnen veel gewicht in de schaal te kunnen leggen.

error: Kopiëren mag niet!