Nieuw Weergevondenweg wordt weer aangepakt

Zo zal de weg er afgerond uit moeten zien
Zo zal de weg er afgerond uit moeten zien

Overzicht van de werkzaamheden
Overzicht van de werkzaamheden
De Nieuw Weergevondenweg wordt in opdracht van het ministerie van Openbare Werken weer aangepakt door aannemer Caremco. De dagelijkse directievoering ligt in handen van Bureau Citee. Het project is ergens in 2012 gestart. Door de betalingsachterstanden aan de aannemers heeft het project een aantal maanden stil gestaan. In de oude situatie had de Nieuw Weergevondenweg aan weerszijde open rioleringen. Die zijn gedempt. Daarna zijn alle nutsnetwerken verplaatst en/of vernieuwd. Momenteel is het aannemingsbedrijf bezig met de bovenbouw. De weg krijgt bushaltes en parkeervakjes ook fiets- en rijwielpaden.
Het project wordt in deze fase voorbereid van de Indira Gandhiweg tot en met de Magentakanaalweg (circa 6 kilometer). Een vervolgfase (tot de Bomaweg) is nog niet in de planning. Dit project kost de belastingbetaler ongeveer SRD 60 miljoen. De planning is om dit project eind 2017 afgerond te krijgen. Momenteel wordt er in strekkingen van 200 meter gewerkt om verkeerscongesties te voorkomen. Het ministerie heeft thans ook in uitvoering het project aan de Latourweg. Daar is het ondergronds gedeelte al afgerond. Het wachten is op de herasfaltering en bestrating van de fiets- en looppaden. De aannemer van het project aan de andere kant wacht nog op de achterstallige betalingen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!