ECD constateert nog geen hamsteren van goederen

“De pompstationhouders houden zich niet aan de prijzen die middels beschikking door de minister van Handel en Industrie zijn vastgesteld.” Dit zegt het hoofd van de Economische Controle Dienst als hem gevraagd wordt naar bijzonderheden door de dienst waargenomen op het veld. Indien de dienst overtredingen constateert, zal dit middels de betreffende wettelijk regelingen worden afgestraft. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt en doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het is een aangelegenheid van het Openbaar Ministerie om vervolgens de sancties vast te stellen. Cameron geeft aan dat alhoewel de ECD reguliere controles doet, zij ook aangewezen is op klachten vanuit de gemeenschap. De dienst oefent momenteel controles uit op basisgoederen en goederen die vallen onder de eerste levensbehoeften. In de toekomst zal de controle naar andere goederen worden uitgebreid. Cameron geeft aan dat er wel sprake is van verhoogde prijzen van goederen in de winkels, maar tot nu toe hebben de winkeliers zich wel gehouden aan de toegestane marges. Tot op dit moment heeft de dienst niet waargenomen dat er sprake is van hamsteren van goederen. “Er is nu geen sprake van bijzondere economische omstandigheden die leiden tot hamsteren”, zegt Cameron.

error: Kopiëren mag niet!