Winkelovervallen schering en inslag

De laatste jaren is het schering en inslag dat winkeliers de dupe worden van diverse overvallen. Zondagavond was er een roofoverval bij een winkel aan de Hanna’s Lustweg. Drie mannen stapten rond 21.15 uur de betreffende winkel binnen. Op dat moment zat de winkelier achter de kassa. De daders haalden op een goed moment vanonder hun kleding wapens tevoorschijn. Volgens de winkelier waren de rovers gewapend met een vuistvuurwapen, een houwer en een mes. Toen de winkelier de wapens zag, rende hij weg. Uit vrees liet hij het kasregister achter, waaruit de daders de dagopbrengst van bijkans SRD 6.000 hebben meegenomen. Behalve het geld hebben de criminelen flessen alcoholische draken, sloffen sigaretten en opwaardeerkaarten buitgemaakt. De winkelier was van achter de kassa naar binnen gerend en deed hij de deur snel op slot. De rovers hadden vrij spel om het geld en goederen uit de rekken mee te nemen. De politie van De Nieuwe Grond, die hierover werd ingeschakeld, heeft ter plaatste een onderzoek ingesteld. De winkelier is ongedeerd gebleven. Volgens hem waren alle drie rovers gekleed in een trui met capuchon. De politie werkt aan de aanhouding van de rovers.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!