Consumentenkring: “Prijs sigaretten mag met 1000% omhoog”

Albert Aleyne, voorzitter van de Consumentenkring, geeft aan dat voor zijn part de prijs van sigaretten zelf met 1000% omhoog kunnen gaan. “In feite verbieden we mensen om te roken”, reageert Alleyne ten aanzien van de aangekondigde verhogingen op sigaretten vanaf 11 februari. Dit werd door Mitra NV bekendgemaakt. Het gaat om de sigaretmerken Pallmall, Morello en Dunhill. De roker zal al gauw tussen de SRD 9 en SRD 17 betalen voor een pak sigaretten van bovengenoemde merken. “De Consumentenkring kan niet meewerken dat mensen roken, omdat wij ook promoten dat de mensen niet roken. Roken is slecht voor de gezondheid. Sigaretten zijn niet de prioriteit van de Consumentenkring. Als de verhoging in de kas gaat van de overheid hebben wij als Consumentenkring geen enkel probleem daarmee”, zegt de voorzitter.
De Consumentenkringvoorzitter verduidelijkt wel dat de winkeliers geen misbruik moeten maken van de situatie. “Indien de winkeliers misbruik maken en zelf de prijs opschroeven, dan moeten de mensen een klacht indienen. Dat moet door de Economische Controle Dienst (ECD) als orgaan van het ministerie van Handel en Industrie gecontroleerd worden. Komt deze klacht bij de Consumentenkring, zouden we wel vragen aan het ministerie om dat te controleren”, aldus Alleyne.

error: Kopiëren mag niet!