Staatsolie hoopt voldoende benzine te leveren als raffinaderij optimaal draait

De laatste lading benzine van oliemaatschappij SOL is gisteren gearriveerd. Roy Boedhoe, directeur van Roy Boedhoe Enterprises, zegt dat er vroeg werd gestart met het hervullen van de pompstations. Er is volgens hem voldoende benzine om in de behoefte te voorzien. Boedhoe is niet de importeur, dus kon niet exact aangeven hoeveel benzine er precies is geïmporteerd.
Aubrey Nai Chung Tong, GOw2-directeur, gaf ook aan dat de GOw2-stations voorzien zijn van benzine, maar bepaalde stations zaten toch verlegen om unleaded. Er wordt waarschijnlijk nog gesproken met Staatsolie over de aanvoer van benzine, maar daarvoor verwijst Nai Chung Tong de krant naar Staatsolie zelf.
SOL raakte eergisteren uitverkocht. De rush ging op den duur richting GOw2, wat ertoe leidde dat GOw2 ook leegliep. Het leek erop dat de GOw2-stations door hun voorraad heen raakten. Het is volgens Enid Bergval van de PR-afdeling van Staatsolie in principe de bedoeling dat Staatsolie altijd voor de GOw2-stations kan leveren. Volgens het laatste persbericht van Staatsolie is het tekort aan benzine het gevolg van het uitvallen van de raffinaderij. De raffinaderij is in een opstartfase, waardoor er niet voldoende voorraad zou zijn opgebouwd.
Volgens Bergval is het in deze opstartfase nogal moeilijk om een goede voorraad op te bouwen. In het persbericht werd ook aangegeven dat er woensdag zou worden opgevangen. Er is woensdag inderdaad een boot naar binnen gehaald, waardoor de GOw2-stations zijn voorzien. Volgens planning zou er vanaf gisteren weer benzine worden geleverd vanuit de raffinaderij. Tot gistermiddag nog was er geen wijziging in de planning.
Sirojenie Jankie, voorzitter Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB), zegt dat als dit het verhaal is dat oliemaatschappijen hanteren, er hiervan moet worden uitgegaan, gezien het feit dat de pompstationhouders hier afhankelijk van zijn. Zij vroeg wel om naar de praktijksituatie bij de pompstations te kijken.
De bedoeling van het hebben van een eigen raffinaderij is zelfvoorziening en afstappen van de import van benzine. Tot nu toe gaat de toepassing van dat beginsel er heel stroef aan toe. “Wij gaan op termijn, als de raffinaderij optimaal draait, voldoende benzine leveren voor de verkoop bij de GOw2-stations”, zegt Bergval.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!