Familieruzie voor groene tafel

Guno T. moest zich voor kantonrechter Rewita Chatterpal verantwoorden, omdat hij zijn neefje met een kapmes heeft verwond. Het strafbare feit speelde zich volgens het getuigende slachtoffer op 6 december 2015 af toen de oom thuis bij hem kwam. Volgens het slachtoffer woonde de oom eerder in hetzelfde huis met hem, maar besloot hij kort daarna te vertrekken. Wat hem wel irriteerde, is dat de oom al zijn spullen had achtergelaten. Gezien het feit dat de oom die bewuste dag thuis bij hem was en hij dringend de ruimte nodig had, besloot hij hem maar direct te vragen zijn spullen te verwijderen. Dit viel volgens hem niet in goede aarde bij de oom, die hem gelijk aanviel. “Hij zei luidop dat hij de spullen niet zou verwijderen en greep gelijk naar een kapmes. Hiermee kapte hij mij op mijn linkerschouder”, stelde het slachtoffer. De verdachte ontkent echter dat zaken zich zo hebben afgespeeld. Volgens hem was hij die bewuste dag inderdaad op bezoek bij zijn neefje. Omdat hij het slachtoffer niet groette, werd hij verbaal aangevallen. “Wat heb ik zo gedaan dat ik die dag zo slecht ben behandeld? Ik zei hem: Als ik je moet groeten, dan ben ik niet je oom.” De verdachte ontkende dat hij iets vernield zou hebben. Volgens hem heeft hij het slachtoffer verwond, omdat hij zich moest verdedigen. Op 1 maart worden meer getuigen gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!