Somohardjo: “NDP heeft blinde zucht om PL te breken”

1Somohardjo “NDP heeft blinde zucht om PL te breken1”“De NDP doet er alles aan toe om de overlopers te beschermen, waardoor zij een gevecht uitlokt die zij niet meer aankan. In de drang om de PL te breken, vergeet zij het land te regeren. Zij vergeet de AKB, AOV en ziekenhuizen en om Combe Markt op tijd te betalen. Het is een blinde zucht, de NDP legt zelfs een vonnis naast zich neer. Laat de NDP een ding onthouden: bijna 40 jaar is het niemand, ook niet de NDP, gelukt om de partij en mij als voorzitter te breken. Met de hulp van de Almachtige zal het ze in de komende 40 jaar ook niet lukken”, stelde de 72-jarige Paul Somohardjo woensdag tijdens een persconferentie. Volgens Somohardjo moet president Desi Bouterse liever alle aandacht richten op de chaos in het land, dan constant te proberen zijn partij klein te krijgen. Dit alles begon volgens hem met het omkopen van het volk en het omkopen van de overlopers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. “Het gaat daarna om een handeling van de president die in strijd is met de grondwet door een fungerend voorzitter van DNA te verwijderen, zonder dat hij daartoe bevoegd is. Een vonnis naast zich neerleggen en opdracht aan het Centraal Hoofdstembureau geven om geen uitvoering te geven aan een rechterlijk vonnis, opdracht aan Geerlings-Simons geven om de overlopers toch te convoceren in DNA en als allerlaatste fraude plegen met stukken van DNA. Fraude plegen, enkel en alleen om de rechter te kunnen beïnvloeden. In hun blindheid om ons te vernietigen, hebben zij dan een fout gemaakt op de DNA-website”, aldus de PL-topman.
“Simons is hoofdverdachte’”
Voor Somohardjo blijft assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de ‘hoofdverdachte’ in de vermeende vervalsing van documenten die aan de advocaat van de DNA-voorzitter zijn verstrekt. De PL-topman verduidelijkte dat de partij volgens het Wetboek van Strafrecht altijd de mogelijkheid heeft om een strafrechtelijke klacht in te dienen bij de procureur generaal. De PL-voorzitter stelt dat de strafzaak bij het OM wordt ingediend tegen degenen die valsheid in geschrifte hebben gepleegd. “Volgens het Wetboek van Strafrecht kan degene die schuldig wordt bevonden aan het opmaken van dit valse document een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren opgelegd krijgen. Dat geldt ook voor degene die het desbetreffende valselijk opgemaakt document heeft gebruikt om anderen schade te berokkenen. Zij probeert de schuld aan ons te geven door aan te geven dat wij de lagere ambtenaar proberen te beschuldigen. De wetgevende macht is een verlengstuk van de president geworden.” Volgens de parlementariër zal met man en macht geprobeerd worden om ‘de bedriegers’ terug te roepen.
Geen sprake van fraude door griffiepersoneel
Ondertussen heeft de huishoudelijke vergadering van dinsdag uitgewezen dat er helemaal geen sprake is van het sjoemelen met authentieke stukken en het wijzigen van de website. Naar aanleiding van de discussie rond de website wordt op basis van de verklaringen van de medewerkers van de afdeling Communicatie en Informatie en de vragen en opmerkingen van de leden het volgende geconcludeerd. “De website is op dit moment, zoals door de leden kon worden waargenomen op de archiefsite zoals door de afdeling ICT gepresenteerd aan het college, wat betreft de fracties, hetzelfde zoals in de periode vóór 28 januari 2016. Op 28 januari 2016 is er naar verklaring van de medewerkers van de afdeling Communicatie en Informatie gewerkt aan het aantal leden van de fractie PL op de overzichtslijst, omdat ze van mening waren dat zij op de website een fout hadden gemaakt en deze moesten corrigeren. Het hoofd van de afdeling heeft hen erop gewezen dat het getal 3 niet fout is, omdat toen de webpagina in 2015 werd aangemaakt, was aangegeven dat moest worden gewerkt met de brieven van de fracties. In geval van de PL-fractie is er in de brief aangegeven dat de fractie 3 leden telt. Hierdoor is er een verschil met de andere delen van de website. Het afdelingshoofd heeft dus de opdracht gegeven om het terug te brengen naar 3, omdat dit het juiste aantal is zoals in de brief van de PL-fractie staat. Dit is ook direct uitgevoerd. De medewerkers van de afdeling Communicatie en Informatie verklaren dat zij geheel op eigen initiatief actie hebben ondernomen. Niemand heeft hen daartoe de opdracht gegeven. Hieruit wordt geconcludeerd dat er vanuit de leiding van DNA of vanuit de leden, geen enkele opdracht is gegeven om de website te wijzigen zoals gedaan door de afdeling.”
“DNA-voorzitter plaatste griffiepersoneel in de beklaagdenbank”
De oppositionele partijen VHP, NPS en Abop hebben de tweede huishoudelijke vergadering op dinsdag verlaten. De fractie van PL heeft de vergadering niet bijgewoond uit protest, aangezien zij deze kwestie reeds bij het Openbaar Ministerie heeft gelegd ter onderzoek en vervolging. Zij zijn van oordeel dat met de behandeling van het agendapunt over vervalste stukken, de voorzitter van DNA zich tracht te onttrekken aan haar politieke verantwoordelijkheid. Bij dat agendapunt werd wederom getracht om het vervalste document, welke gebruikt is in een rechtszaak, goed te praten en de schuld te schuiven in de schoenen van het griffiepersoneel. “Hiervoor heeft zij de griffier en het personeel in de beklaagdenbank geplaatst om haar wettelijke verantwoordelijkheid te ontlopen”, stellen de partijen in een verklaring. De oppositionele fracties wensten op geen enkele manier deelgenoot te worden hiervan.
FR

error: Kopiëren mag niet!