Bono Velanti beëdigd tot Granman der Aucaners

Front GranmanDe Aucaanse stam heeft een nieuwe granman. Gisteren werd Bono Velantie, na bijkans 11 maanden wachten, eindelijk door president Desi Bouterse in het presidentieel paleis beëdigd tot granman van deze stam. Hij is de 15de granman van de Aucaners vanaf 1759. De laatste granman, Gazon Matodja, kwam in 2011 te overlijden. Bono Velanti was reeds in maart 2015 ingezworen tot granman, maar is om onbekende redenen nu pas officieel beëdigd tot grootopperhoofd. Na de beëdigingsplechtigheid werden er zowel in de Congreshal als op het Onafhankelijkheidsplein feestelijke activiteiten gehouden. Bono Velanti is de eerste zoon van Ma Ameedan (een jongere zus van granman Akontoe Velanti) en Da Kwasiba van het dorp Poeketi.

error: Kopiëren mag niet!