Sharman: “Begrotingsbehandeling moet worden afgerond”

De fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), Andre Misiekaba, heeft voorgesteld om zo snel mogelijk stappen te ondernemen tegen de Terugroepwet. “De samenleving zit in ellende. Armoede en criminaliteit grijpen om zich heen. De prijzen in de winkels gaan omhoog en de gezondheidszorg ligt op zijn gat. De begrotingsbehandeling moet worden afgerond.” Dit zegt volksvertegenwoordiger Dew Sharman in reactie op de vraag in hoeverre het amenderen van de Terugroepwet op dit moment prioriteit geniet. Het is volgens Sharman noodzakelijk dat de begroting wordt afgerond, zodat de overheid met een nieuwe begroting kan werken. “Als men wetten op de operatietafel wil leggen, dan is dat prima. Treed met elkaar in overleg als parlement en kijk naar welke wetten noodzakelijk zijn om direct op de operatietafel te belanden. Als we vinden dat het de Basiszorgwet is, dan doen wij dat. Waar men vandaag de dag de focus op legt, is de Terugroepwet, omdat de regering er belang bij heeft. Twee mensen die teruggeroepen zijn, behoren tot de coalitie. Wat zich hier afspeelt, is dat wij praten over een wet die nu getoetst wordt. Als een zaak bij de rechter is, mag men niet ingrijpen. Anders krijg je de zelfde situatie als bij de Amnestiewet”, aldus Sharman.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!