PL boycot huishoudelijke DNA-vergadering

De Pertjajah Luhur (PL) nam niet deel aan de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee (DNA), die voor dinsdag om 11.00 uur was uitgeschreven. Dit heeft voorzitter Paul Somohardjo namens de PL-fractie in een schrijven aan DNA-voorzitter Jennifer Simons meegedeeld.
“Deze beslissing onzerzijds is genomen om het feit dat deze zaak betreffende vervalsing van een officieel besluit van het parlement een strafbaar feit is en wordt voorgelegd aan de procureur-generaal voor nader onderzoek. Wij hebben dan ook geen behoefte aan informatie uwerzijds in het geheim in een huishoudelijke vergadering”, verklaart de PL-fractie in haar brief.
Somohardjo zei desgevraagd dat de PL niet meedeed aan deze huishoudelijke vergadering, omdat zij vreest dat net als de vorige keer ‘Simons feiten zou verdraaien’. Zo had zij tijdens de vorige vergadering aangegeven dat Somohardjo akkoord was gegaan met twee fracties, terwijl dat een pertinente leugen is. Ook wil de PL transparantie, iets waar het volk recht op heeft, immers het betreft een strafbaar feit. Waar de PL-fractie ook over valt, is dat DNA-voorzitter Simons huishoudelijke stukken openbaar maakt wanneer het haar schikt. Bovendien geschiedde het openbaar maken selectief, aangezien Simons het gedeelte, waarbij de besluitenlijst werd opgelezen, niet heeft laten afdraaien. “Als Simons in een openbare vergadering het volk voor kan liegen, zal het haar ook geen enkele moeite kosten om een paar parlementariërs in een huishoudelijke vergadering voor te liegen”, aldus Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!