Medewerkers OW ronden training zwaar materieel af

Medewerkers ministerie ronden training zwaar materieel    afNa een succesvolle trainingsperiode van 11 dagen mochten ongeveer 100 personen op Openbare Werken hun certificaat in ontvangst nemen. De training is bedoeld zodat de operators op een technisch verantwoorde manier het materiaal kunnen bedienen en tevens over de basisvaardigheden kunnen beschikken met betrekking tot het onderhoud. In dit geval gaat het om de bediening van zwaar materieel, waarbij de vakkundigheid van de operators van eminent belang is. De minister van Openbare Werken, Siegfried Wolff, geeft aan dat om deze vakkundigheid te bereiken het belangrijk is dat er hierin wordt geïnvesteerd in de vorm van trainingen. Het is om deze reden dat men na de schenking van het zwaar materieel overgegaan is tot het trainen van de medewerkers. De training heeft plaatsgevonden op het terrein van de kazerne van het Nationaal Leger en het bouwterrein van het Wanica Ziekenhuis. “Alhoewel de taal een barrière was bij de training, hebben de participanten op hun eigen manier zich de vaardigheden eigen gemaakt en de training succesvol afgerond. Deze aanwinst aan vaardigheid zal een significante verbetering brengen aan de dienstverlening die door de overheid zal worden uitgevoerd, waarbij de machines zoveel als mogelijk op landelijk niveau zullen worden ingezet” , aldus de OW minister.
China heeft aan het ministerie van Openbare Werken (OW) een schenking gedaan van USD 4.5 miljoen. De schenking vloeit voort uit een economische en technische samenwerkingsovereenkomst, waarbij 4 motor graders, 20 veegwagens en 5 rioolreinigers, inclusief reserveonderdelen zijn geschonken. De trainingen die verzorgd zijn door de technische delegaties uit China waren bestemd voor personeel van de ministeries van OW, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Justitie en Politie, Defensie, Regionale Ontwikkeling en Sport en Jeugdzaken. Aangezien het volgens Wolf gaat om zeer kostbare machines werd er belang bij gesteld dat er zorgvuldig mee omgegaan wordt en dat er een adequaat onderhoudssysteem wordt gehanteerd.

error: Kopiëren mag niet!