Nieuwe generatie Gezondheidsassistenten nemen hun diploma in ontvangst

GezondheidsassistentenDe Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft gisteren 2 nieuwe Gezondheidsassistenten (GZA) afgeleverd en aan hen hun diploma uitgereikt. Eugenie Prior en Simone Tapoto hebben hun diploma in ontvangst genomen ten overstaan van familie en directie van Medische zending. Directeur Edward van Eer gaf aan dat de GZA’s onmisbaar zijn ten aanzien van de zorgverlening in het binnenland. Vandaar dat het belangrijk is dat de GZA op een perfecte manier wordt afgeleverd. Volgens de directeur is er in de afgelopen periode veel kritiek geleverd op de zorgverlening van de Medische Zending. Sommige geluiden gaven de indruk alsof men de Zending belachelijk wilde maken. Maar die opmerkingen komen van mensen die persoonlijke of politieke voordeel willen halen uit het geheel. Daarom moeten de GZA ervoor zorgen dat zij altijd correct handelen en bovenal klantvriendelijk zien naar de gemeenschap toe.
Vorige maand zijn er naar alle 56 poliklinieken in het binnenland borden gestuurd met daarop de 6 kernwaarden van de zending waaronder duurzaamheid, vernieuwing , klantgerichtheid , oprechtheid, deskundigheid en eigenaarschap. Hoewel alle waarden belangrijk zijn, springt in het oog klantgerichtheid en oprechtheid. Door deze zaken vast te houden en na te leven moeten deze nieuwe selectie ervoor zorgen dat klachten over de zending hun weg niet vinden op de tafel van het DNA.
De directeur zegt dat de medische zending op de goede weg is het beroep van GZA te verbeteren. De lat word tegenwoordig hoog gelegd doordat gezondheidsassistenten een vervolgopleiding kunnen doen. Momenteel zijn er 3 mensen met een GZA diploma die de opleiding van management in de gezondheidszorg volgen. Een Team is belangrijk binnen de gezondheidszorg waarbij de GZA de spil is. De directeur riep de geslaagden vooral op niet te vervallen in de gewoonte van oudere GZA’s die al jaren bepaalde methodes hanteren , maar waarvan we nu weten dat het beter kan.” U bent de nieuwe generatie gezondheidsassistent”, aldus de Medische Zending directeur.

error: Kopiëren mag niet!