Zoveelste leugen vakbondsvoorzitter Directe Belastingen

Onder de kop “Uitbetaling restitutie loonbelasting niet stopgezet“ gepubliceerd via een toegangelijke medium van de vakbondsvoorzitter van de bond der Directe Belastingen waarin wordt aangegeven dat een 40-tal personen zijn belast zijn met het behandelen van restitutie voor de loontrekkers is de zoveelste leugen.
In een recente (18 januari 2016) uitgegeven letterindelinglijst van de Inspecteur der Directe Belastingen blijkt dat er slechts 10 personen zijn belast met het opleggen van aanslagen voor de natuurlijke personen, van wie 9 personen ook belast zijn met de behandeling van de restitutie gevallen. De lezer kunnen zelf hun oordeel vellen over de handelwijze van de bondsvoorzitter.
De bondsvoorzitter probeert samen met een consultant die aanvankelijk was aangetrokken processen binnen de belastingdienst te beschrijven om hun onjuist verstrekte informaties aan ministerie van Financien te staven zonder te beseffen dat ze van de ene leugen in een andere terecht komen.
In hetzelfde artikel geeft de bondsvoorzitter aan dat hij een werkbezoek heeft gebracht aan de waarnemend Directeur der Belastingen, de heer Drs. Winston Wirth. Als lezer is het interessant om te weten dat de bondsvoorzitter nu beleid uitmaakt op de Inspectie der Directe Belastingen en niet zoals verwacht de Inspecteur der directe Belastingen Mr. Veldhuizen. De bondsvoorzitter is misschien in zijn enthousiasme vergeten dat het beleid nog steeds wordt uitgemaakt door de Inspecteur der Directe Belasting en dat zij nog steeds de persoon is die op werkbezoek moet bij de waarnemend directeur.
Aan de andere kant is voor een ieder binnen de belastingdienst duidelijk merkbaar dat geruime tijd geen beleid wordt gemaakt door de Inspecteur. De Inspecteur was ten tijde van directeur van Dijk dagelijks op het directoraat om beleid te maken maar binnen de dienst en daarbuiten is er niets van gekomen behalve enkele mislukte projecten zoals het goudproject dat heel veel geld moest opbrengen maar dat tenslotte alles is uitgebleven.
Zo ook in het geval van de ontlaste medewerkers van de belastingdienst wordt van een verantwoordelijke Inspecteur verwacht dat zij in de bres zou springen voor haar medewerkers en verhaal zou halen op het ministerie van Financien als blijkt dat het ministerie onjuist is geinformeerd door derden. Maar nee dat doet de inspecteur niet maar verwijst de individuele medewerkers naar Financien voor nader uitleg, zij geeft aan dat zij een spreekverbod heeft. In hoeverre dat waar is weet Joost alleen.

error: Kopiëren mag niet!