Wereldbank staat achter hervormingen Suriname

“De regering van Suriname heeft de Wereldbank benaderd voor mogelijke financiële steun als reactie op de scherp gedaalde internationale grondstoffenprijzen. Aanvullend op het hervormingsprogramma dat de regering momenteel bespreekt met het IMF, neemt de regering maatregelen om de internationale reserves te versterken, gedeelde economische groei te ondersteunen en financiële stabiliteit te waarborgen.
Samen met de Caribische Ontwikkelingsbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank staan we ​​klaar om Suriname te helpen om aan de huidige economische situatie het hoofd te bieden, waaronder de noodzaak om het concurrentievermogen, de diversificatie van de economie, de modernisering van de publieke sector, en de voorwaarden voor duurzame economische groei te verbeteren. Op verzoek van de autoriteiten, zal een delegatie Paramaribo in de komende weken bezoeken voor discussies over een hervormingsprogramma voor en financiële behoeften van Suriname”.

error: Kopiëren mag niet!