Paul Somohardjo noemt uitstel van executie teken van zwakte

Paul Somohardjo noemt uitstel van executie teken van zwakte.1
Paul Somohardjo noemt uitstel van executie teken van zwakte‘Een teken van zwakte’, zo typeert partijvoorzitter Paul Somohardjo tegenover Dagblad Suriname het uitstel dat gisteren is gevraagd door de advocaten van de verschillende tegenpartijen. De megarechtszaak tegen het CHS, de leden, de districtscommissarissen van Wanica en Saramacca, de president en de Staat Suriname is gisteren voorgegaan onder grote publieke belangstelling. Het CHS, de leden en de twee dc’s worden bijgestaan door advocaat Irvin Kanhai. De staat en president Desi Bouterse worden bijgestaan advocaat Nailah van Dijk. De rechtszaak houdt verband met het niet toepassen van de Terugroepwet door het CHS op de inmiddels teruggeroepen leden, Raymond Sapoen en Diepak Chitan. Het CHS weigert halsstarrig om invulling te geven aan de open vacatures. Naast de PL hebben ook de VHP, de NPS en de benadeelde DNA-kandidaten, Barkat Mohab Ali van de VHP en Prem Sardjoe van de NPS, een zaak aanhangig gemaakt. Geëist wordt om binnen 5 dagen na vonniswijziging uitvoering te geven aan de Terugroepwet. Gebeurt dit niet, dan wordt dagelijks een dwangsom van SRD 5 miljoen afzonderlijk geëist van de Staat Suriname, de president en het totale bestuur van het CHS. Indien de dc’s van Wanica, Roliene Samsoedien, en van Saramacca, Laksminarain Doebay, niet binnen 24 uur ‎de opvolging doorgeven, wordt dagelijks van hen een dwangsom geëist van SRD 500.000.
Somohardjo verwacht vonnis op 2 februari
De partij van Somohardjo, de overige politieke partijen en de benadeelde DNA-kandidaten worden bijgestaan door Gerold Sewcharan. Somohardjo geeft aan dat de advocaten van de tegenpartijen geen andere keus rest dan toe te geven dat hun cliënten dik in de fout zitten. ‘Ze gaan nu alle onmogelijke redenen proberen te zoeken.’ De zaak gaat volgende week dinsdag wederom voor om 14.00 uur, waarna er donderdag voor dupliek wordt geconcludeerd. Volgens Somohardjo kan er al op 2 februari vonniswijzing plaatsvinden.
Somohardjo is massa zeer erkentelijk
Somohardjo is de massa die gisteren aanwezig was bij de terechtzitting, zeer erkentelijk. ‘Volgende week gaan we de massa verdubbelen. Zo zien we dat burgers vertrouwen en geloof hebben in de rechterlijke macht.’ ‎Naast leden en sympathisanten van de PL, de VHP en de NPS was ook de Abop aanwezig om haar collega politici een hart onder de riem te steken en ondersteuning te geven.
Santokhi hoopt niet op onnodige juridische obstakels
De voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, hoopt niet dat de tegenpartij onnodige juridische obstakels zal opwerpen om de behandeling van de zaak te stagneren. De rechter heeft namelijk een tijdspad afgesproken met betrekking tot de behandeling van de zaak. ‘We respecteren dat en hebben geloof en vertrouwen in de rechterlijke macht’, aldus Santokhi.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!