Luitenant schiet verdachte neer

Luitenant W., lid van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), heeft woensdagochtend op een verdachte, die hij op heterdaad had betrapt, gericht geschoten. Als gevolg van deze handeling is de verdachte dodelijk geraakt. De CIVD’er bevond zich aan de Koemboestraat te Uitvlugt. Hij zag iemand langs de weg. Op een gegeven moment merkte de luitenant op dat diezelfde man bezig was een auto te overgieten met waarschijnlijk petroleum. De verdachte heeft gelijk daarna het voertuig in brand gestoken. Na de daad is de man in een auto gestapt en heeft hij de plaats verlaten. De CIVD’er die dit geval persoonlijk meemaakte, zette de achtervolging in. De wagen waarin de verdachte zat, is in de doodlopende Cyriel Daallaan gestopt.
De CIVD’er zag twee mannen uit de wagen wegrennen. Een van de mannen sprong in de goot en hield zich schuil, terwijl de andere het bos inrende. De luitenant is toen de man die in de goot lag, tegemoet gelopen. De verdachte stond op en trok daarbij een vuistvuurwapen voor de CIVD’er. Deze had zijn wapen ‘standby’ en heeft toen gericht op de verdachte geschoten. Het afgevuurde schot raakte de verdachte in de borststreek. De gewonde verdachte is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Hij is kort daarna komen te overlijden. De politie van Leiding heeft het verdere onderzoek overgedragen aan de militair politie. Het wapen van de overleden verdachte is door de politie op de plaats van het delict aangetroffen en in beslag genomen.
De recherchecommandant van de militaire politie, Anand Debisarun, geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat de luitenant zich in dit geval schuldig heeft gemaakt aan vuurwapengeweld, waarbij de verdachte om het leven is gekomen. In het belang van het verdere onderzoek is het dienstwapen van de luitenant in bewaring genomen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De luitenant is niet aangehouden, omdat hij is opgetreden bij een geval van heterdaad.
De auto die in brand was gestoken, heeft gedeeltelijke brandschade opgelopen. Het motief is vooralsnog niet bekend. De politie is bezig dat deel te onderzoeken en de voortvluchtige dader op te sporen. De eigenaar van de auto is reeds achterhaald. De personalia van de omgekomen brandstichter zijn vooralsnog niet bekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!