Verkrachtende broeder hoort strafeis aan

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk, voorgesteld tegen de verdachte Randy P. Randy. Hij wordt als broeder van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verdacht van het misbruiken van een tweetal zwangere vrouwen. Met zo een strafvoorstel hoeft hij niet meer ingesloten te worden. Voor zijn invrijheidstelling in december heeft deze verdachte reeds vijf maanden in voorarrest gezeten. Openbare aanklager Duncan Nanhoe eiste bij het eerste strafbare feit vrijspraak, omdat er volgens hem teveel onduidelijkheden waren. Vooral het feit dat het slachtoffer T.K. aan de verpleegkundig directeur voorgesteld had deze zaak te parkeren in ruil voor een baan bij AZP, doet Nanhoe de wenkbrauwen fronsen. Bij de verkrachting van C.R. is de officier wel tot wettig en overtuigend bewijs gekomen. Volgens Nanhoe is tijdens het onderzoek naar voren gekomen dat het slachtoffer en de verdachte die bewuste avond van 29 juni 2015 seksueel getinte gesprekken hadden gevoerd. Randy zou C.R. zelfs hebben voorgehouden een ‘behandeling’ in de behandelkamer te geven. Hij vindt echter wel dat er sprake is van verkrachting, omdat de verdachte de deur op slot had gedaan en de lippen van het slachtoffer had dichtgeknepen. Hierdoor zou een bedreigende situatie voor haar zijn ontstaan. Op 16 februari komt een uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!