Meesterpianist Roderigo Robles de Medina geeft exclusief recital

frontbinnenMeesterpianist Roderigo Robles de Medina is momenteel in Suriname en is al gereed voor zijn concert op zaterdag 23 januari 2016 in het Centrumkerk Paramaribo. In verband met het concert van de meesterpianist is er gisteren een persconferentie gehouden in Het Conservatorium Suriname met betrekking tot het zogeheten exclusieve recital van meesterpianist. Roderigo Robles de Medina behoort tot de toonaangevende jonge pianistengeneratie. Hij geeft concerten als solist en speelt daarnaast veel kamermuziek. Hij is de pianist van het Redon Piano Quartet. Roderigo Robles de Medina gaf concerten op tal van grote podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Glinka Zaal van de Philharmony te Sint Petersburg en de Weill Recital Hall van Carnegie Hall te New York. Hij trad behalve in Suriname bovendien ook op in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal en Italië. Roderigo Robles de Medina werd in 1964 in Utrecht geboren. Na twee keer een British Council Fellowship Award te hebben gewonnen, behaalde hij in 1988 het ‘Graduate Diploma’ en het ‘Professional Performance Diploma’. De pianist speelt pianowerken van Chopin, Salvatge, Vervuurt, Wessels, Lichtveld, Neumann Cordua en Dahlberg. De Pianist heeft zijn roots in Suriname en heeft tijdens de conferentie ook een primeur van zijn talent gegeven aan de aanwezigen. Hierbij werd ook bekendgemaakt dat hij lessen zal verzorgen, waarover meer informatie op een nader moment zal worden gegeven. De kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij Het Conservatorium Suriname. Ook reserveringen zijn mogelijk.

error: Kopiëren mag niet!