SLM heeft tot 22 januari twee directeuren

Dagblad Suriname verneemt dat het dienstverband van Ewald Henshuys, directeur van de Surinaamse Luchtvaarmaatschappij, bij het bedrijf is verlengd.
Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) werd door de president gemachtigd om Louis Voigt tot de nieuwe directeur van de vliegmaatschappij te benoemen tijdens de algemene vergadering voor aandeelhouders. Door de verlenging van het dienstverband van Henshuys tot 22 januari zijn er tot die datum twee directeuren in het bedrijf. Naar informatie raakt het personeel hierdoor in de war, omdat men niet weet wiens instructies men moet opvolgen. Voigt geconfronteerd met deze informatie reageerde als volgt. “Het personeel leeft niet in ongewisse.” Er is door de SLM aan het personeel bekendgemaakt dat Henshuys tot en met 22 januari van deze maand nog de algehele leiding heeft. Deze mededeling komt van de interne organisatie van de SLM. Anders gezegd, van Henshuys zelf. Uit de informatie van de krant blijkt dat de mededeling na afstemming met de aandeelhouder is gedaan.
Ik heb alle ruimte, maar kom niet in de uitvoering
“De statuten van de SLM schrijven voor dat er meerdere directeuren zijn. Ik ben als tweede directeur aangesteld. Meneer Henshuys heeft van de aandeelhouders de gelegenheid om alles klaar te maken om aanstaande vrijdag een goede overdracht te doen. In die tussentijd heb ik alle ruimte, alleen kom ik niet in de uitvoering. Voor mij is dat geen ramp. Ik heb respect voor de aandeelhouder. Het is een overgangsfase. Als alles goed gaat, volgens de instructies, is er na vrijdag een nieuwe directeur, en ik ga ervan uit dat ik het ben”, zegt Voigt lachend.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!