Grote massa mensen tevergeefs ten kantore afdeling AUSV

Grote massa ten kantore van afdeling AUSVGisteren was er een drukte ten kantore van de afdeling Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening (AUSV) aan de Gemenelandsweg. Velen waren op die locatie bij elkaar gekomen in verband met de toegezegde uitbetaling van de financiële bijstand. Sinds 11 januari heeft het ministerie van Sozavo bekendgemaakt dat de uitbetaling van de Financiële Bijstand (FB)/ Zwakke huishoudens (Zw.h.h.) en Mensen met een Beperking (MmeB) over de maand januari 2016, welke ingaande maandag 11 januari 2016 uitbetaald zou worden, wegens bijzondere omstandigheden uitgesteld was tot nader orde. De mensen hebben dus 8 dagen moeten wachten en gisteren was er nog steeds geen geld. Zij konden niet over hun uitkering beschikken. Het bedrag dat zij elke maand in handen moeten krijgen, is SRD 325. Een aanwezige heeft aangegeven dat zij een oproep van het ministerie heeft gehad om het geld op te halen. Van een andere heeft Dagblad Suriname vernomen dat zij vanaf eergisteren komen, maar zonder resultaat. Het ministerie was niet bereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!