Rajiv Ramsahai: “NDP gebruikte podiumtaal tijdens verkiezingen”

Dat de Nationale Democratische Partij (NDP) vele positieve voorspellingen, cijfers en een tweede Dubai voor Suriname heeft voorspeld, moet niet worden gezien als een leugen richting het Surinaamse volk. De paarse partij zou slechts podiumtaal gebruikt hebben om de zielen van de kiezers te winnen, meent de NDP’er Rajiv Ramsahai. “Het zijn uitspraken die tijdens de verkiezingen zijn gedaan. U weet, het is ook podiumtaal. Ik denk niet dat mijn collega’s ook hadden gedacht dat het zo erg zou aflopen. Dat zij ook hadden gehoopt op het beste, zoals ik had gehoopt op het beste.” Dit zegt NDP-parlementariër aan Dagblad Suriname. De nieuwbakken parlementariër uit Commewijne benadrukt dat hij niet teleurgesteld is in de uiteindelijke situatie, omdat alles nog rechtgetrokken kan worden. “Het moet ons juist motiveren om te kijken hoe wij hieruit kunnen komen. De regering is daar. Natuurlijk hebben wij gediscussieerd en er zijn verschillende oplossingsmodellen. Men moet gaan kijken wat het besteeruit gehaald kan worden”, aldus de politicus.
“Ik had dit niet voorspeld”
“Natuurlijk had ik dit niet voorspeld en ik denk niet dat andere DNA-leden dit hadden voorspeld. We hadden het beste verwacht, maar wij zien nu dat wij eronder lijden door de slechte gevolgen van de wereldcrisis.” Volgens Ramsahai is duidelijk uit de ontwikkelingen van de laatste dagen te merken dat ‘de wereldcrisis ergere vormen begint aan te nemen’. “Wij zien dat de prijs van olie flink gekelderd is en wij dachten natuurlijk dat als de raffinaderij van Staatsolie zou opstarten en men zou beginnen te produceren, dit onze economie toch zou kunnen redden of wel een steentje zou bijdragen dat het beter zou gaan. Jammer genoeg is dat niet zo. Als wij kijken naar het buitenland, naar Saoedi Arabië, had niemand ook gedacht dat zij in zo een situatie terecht zouden komen. Als wij kijken naar China, het zijn de gevolgen van een wereldcrisis waaronder wij lijden”, aldus Ramsahai.
“Wij hebben natuurlijk wat fouten gemaakt als Surinamers”
“Wij hebben natuurlijk wat fouten gemaakt als Surinamers. Dan heb ik het niet alleen over deze regering, maar achtereenvolgende regeringen.” Volgens de oud-jeugdparlementariër is het duidelijk dat zowel de regering onder leiding van zijn partij, als voorgaande andere regeringen steeds fouten hebben gemaakt. Het heeft volgens hem echter geen zin om vinger te wijzen, maar met concrete oplossingsmodellen te komen. “Men heeft nooit gedacht om een fonds in te stellen om zulke situaties te kunnen opvangen. Als wij de goede kant willen opgaan, moet men zo snel als mogelijk een fonds opzetten.” Ramsahai benadrukt dat hij als volksvertegenwoordiger erop zal toezien dat de regering haar werk goed doet.
FR

error: Kopiëren mag niet!