Parmessar verdient SRD 525.000 bruto per jaar bij EBS

Parmessar nieuwe Algemeen directeur EBS met 15 maanden salaris.1Per 18 januari 2016 is Rabinder Tewari Parmessar als nieuwe directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname aangesteld. Hiermee is Parmessar algemeen directeur, Marcel Eyndhoven de chief technical officer, Sam Mehairjan de chief operating officer en Rendez Coster per 15 februari de chief financial officer. Er wordt ook een proces van opvolging opgestart. Het contract met Parmessar is getekend voor een duur van 5 jaren. Het is de bedoeling dat Ruben Julen wordt klaargestoomd voor de functie van algemeen directeur.
15 maanden salaris
Parmessar zal per maand SRD 35.000 verdienen, op basis van 15 periodieken per jaar (SRD 525.000 per jaar). De emolumenten zoals brandstof, telefoonkosten, vakantietoelage en bonus zijn niet inbegrepen. “Ik heb geen nieuwe eisen gesteld. Het is een bruto salaris. Ik had een lager bedrag in gedachten. Toen zei men dat ik de interne verhoudingen zou verstoren. Ik begrijp wel dat er kritiek zal zijn, maar het moet transparant zijn. Niemand kan nu zeggen dat ik als een dief in de nacht met een bepaald bedrag naar huis ga”, zegt Parmessar.
Herstel imago
“Wij gaan voor herstel van het imago van EBS”, zegt Dodson. Het team gaat voor bezuiniging en herstructurering binnen het bedrijf. Hetgeen zich voordeed binnen het bedrijf, waarbij kampen zich manifesteerden en mekaar beconcurreerden en bevochten, moet volgens de minister eruit. “Wij willen ook gaan naar nieuwe wetgeving en wijziging in structureren. Hernieuwbare energiebronnen zullen ook worden geïntroduceerd. Dat is de opdracht van de nieuwe directeur. De vernieuwingen moeten met vereende krachten worden doorgevoerd”, zegt Dodson.
Parmessar gaf aan dat de uitdagingen bij EBS enorm zijn. Werkzaamheden zijn achterstallig in uitbreiding en in onderhoud. Er moeten zware investeringen worden gepleegd. Daar is er dus veel te doen. “Wij moeten als een grote eenheid en een professionele lerende organisatie werken. Als wij het niet doen, gaan marsmannetjes het echt niet voor ons doen”, zegt Parmessar. Parmessar is nog steeds volksvertegenwoordiger. Volgens Dodson zal Parmessar aan het eind van de maand parlementariër af zijn.
Het nieuw beleid van de EBS zal op 3 pijlers worden gebaseerd. De eerste pijler zal zijn de beschikbaarheid van energie. De EBS streeft ernaar dat er voor elke Surinamer energie ter beschikking is. Daarnaast zal EBS zich richten op efficiëntie van haar bedrijfsvoering en het verbruik van energie. Als derde kernwaarde noemde de minister de introductie van de hernieuwbare energiebronnen op.
Transparantie
“Het idee is dat wij voor het netwerk zorgen en de klant zich zal concentreren op de investeringen die zij moeten plegen om zo zuinig mogelijk om te gaan met elektriciteit, want men betaalt aan de hand van wat men verbruikt.
In verband met de salarisstructuren zal er volgens de minister bij de EBS openheid worden gegeven. Dit deed hij alvast door het salaris van Parmessar kenbaar te maken. De algemeen directeur heeft de opdracht om binnen een maand de structuren van het bedrijf kenbaar te maken aan de samenleving. Hiermee zal de samenleving precies moeten weten wat een EBS’er verdient.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!