Bij brand gewond geraakte politieman ontslagen uit ziekenhuis

De ressortcommandant van Munder, inspecteur R. Panchoe, zegt aan Dagblad Suriname dat de politieman Mahinderkoemar M. zaterdag uit het ziekenhuis is ontslagen. Hij heeft vrijdag opgetreden bij een zeer tragische woningbrand, waarbij drie doden te betreuren waren in het ressort Munder. Drie politiemannen, te weten S., B. en B. van het ressort Munder, die richting het politiebureau reden, zagen de rookontwikkeling uit een bovenwoning en snelden zich naar het gebouw. Een militair haastte zich eveneens naar de woning om hulp te bieden. Het brandend pand was voorzien van traliewerk. De militair heeft samen met agent Mahinderkoemar M. het traliewerk losgerukt. Twee personen konden in veiligheid worden gebracht. De politieman kreeg hierbij een slag van het traliewerk en kwam een brandende balk op zijn linkerschouder terecht. Desondanks probeerde hij de woning in te gaan om de overige slachtoffers te redden. Hij werd verrast door een grote vuurzee en een zware rookontwikkeling. De militair die ook ter plekke was, trok de politieambtenaar aan zijn broekriem om hem uit de situatie te halen. Agent Mahinderkoemar viel van de trap. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp. Als gevolg van dit ongeval is zijn schouder uit de kom gegaan. De politieman was toen ter observatie opgenomen, omdat hij ook teveel koolmonoxide ingeademd had. Hij werd de volgende dag ontslagen uit het ziekenhuis. De brand werd door de brandweerlieden die ter plaatse arriveerden, geblust.
De verkoolde lijken van Nadier Salimoen (49), Glanisha (vermoedelijk 1 jaar oud) en Kishan Hoesein (ca. 2 jaar) werden uit het pand gehaald. Er is sectie gelast op de ontzielde lichamen. Volgens verklaring van de vrouw die in veiligheid is gebracht, lagen zij allemaal te slapen. Zij werden plotseling wakker en merkten dat de woning in brand stond. De bovenwoning is geheel afgebrand, terwijl de benedenwoning schroei– en waterschade heeft opgelopen. Ook hebben twee belendende panden schade opgelopen. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De woning is wel verzekerd tegen brand. Inspecteur Panchoe zegt dat er geen brandmelding was gedaan. De brand werd door voorbijrijdende agenten ontdekt. Er zouden nog meer slachtoffers zijn gevallen indien de politiemannen en de omstanders niet heldhaftig hadden opgetreden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!