OM wil 8 jaar voor Braziliaan met slechte adem

Het Openbaar Ministerie heeft maandag een totale celstraf van 8 jaar gevorderd tegen de Braziliaan Francisco C. Het gaat om twee berovingen die zowel in het tweede als derde kanton zijn gepleegd. Voor de beroving van op 28 juli 2014 werd een celstraf van 4 jaar gevorderd, terwijl bij die van 8 augustus 2014 eveneens 4 jaar werd geëist. Francisco C. zou door zijn slechte adem, schele ogen, stem en manier van handelen door de mand zijn gevallen. Volgens openbare aanklager Nirmala Maikoe zou de benadeelde steevast hebben aangegeven dat Francisco degene was die hem van zijn goud zou hebben beroofd. De benadeelde kende de verdachte heel goed, omdat die eerder voor hem zou hebben gewerkt. Op de dag van de beroving zou Franscisco bij de inval ernstige bedreigingen hebben geuit. Het was toen dat de onaangename adem van de verdachte bij de benadeelde opviel. Doordat er ook veel goud in een bak was, zou de verdachte samen met zijn comparanten in lachen zijn uitgebarsten. Dit is toen de benadeelde 100% wist dat het om Francisco ging. Zijn vermoedens werden nog sterker toen hij naar het postuur en de schele ogen van de verdachte keek. Francisco ontkent echter iets van deze zaak af te weten. De verdachte staat bekend als ‘Grillo’. Volgens een getuige zou zijn landgenoot 300 gram ruw goud hebben weggenomen. De verdachte wordt bijgestaan door raadsman Benito Pick. Hij zal op 1 februari in deze zaak pleiten.
FR

error: Kopiëren mag niet!