26 personen dakloos door felle brand

Zondagavond rond 21.15 uur kreeg de politie van Latour een melding binnen betreffende een woningbrand aan de Badensteinweg, een zijstraat van de Nieuw Weergevondenweg. Door deze felle brand zijn 26 personen binnen 10 minuten dakloos geworden. Volgens de brandweervoorlichter was de brandweer 6 minuten na de melding ter plaatse. Zij trof een uitslaande brand aan. Na ruim 20 minuten was de brand onder controle. Het betrof een platform van ± 12 x 8 m., waarop 5 houten woonruimten elk met een oppervlakte van 5 bij 6 meter, waren neergezet. Deze woningen zijn compleet met inboedel in de vlammenzee verloren gegaan. Geen van de woonruimten was aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS. Volgens verklaringen blijkt dat de brand in één van de woonruimten is begonnen. De bewoners zagen plotseling vlammen in één van de huizen. Een bewoonster zakte vanwege de emoties bewusteloos in elkaar. Zij werd per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De brandweer heeft in totaal 6 gascilinders vanuit de brandende woonruimten verwijderd, waarvan 2 door de hitte zijn bezweken. Als gevolg hiervan heeft het vuur zich verder ontwikkeld. De oorzaak van de brand wordt door de politie onderzocht. ‘Gascilinders vormen een groot gevaar bij brand. Het advies van de brandweer is nog steeds om gascilinders altijd buiten het huis op te stellen’, benadrukt brandweervoorlichter Ulrich Coats.
Vader redt peuter uit brandend pand
Mevrouw L.J. , die een 14-jarige jongen onderdak had geboden, is samen met hem dakloos geworden. Volgens haar was zij thuis en hoorde haar zus zeggen dat er brand was. ‘Ik ben toen naar de plaats gegaan en zag nog geen politie en brandweer op de locatie. De brandweer was heel snel ter plekke, maar de huizen stonden al in lichterlaaie. De brandweer moest nabluswerkzaamheden verrichten.’ Wat deze buurtbewoner heeft vernomen, is dat de brand in een kamer is begonnen. De oorzaak is haar vooralsnog niet bekend. Een peuter die in het brandende huis was gebleven, is door zijn vader in veiligheid gebracht. Als gevolg van deze actie van de vader heeft hij brandverwondingen aan zijn rug opgelopen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!