Aansluiting op EBS-netwerk 1-fase kosteloos

Er waren een heleboel discussies in de samenleving toen er onlangs weer over de aansluitkosten van elektriciteit werd gesproken. Uit verschillende hoeken kreeg men te horen dat de aansluitkosten niet zouden worden afgeschaft. Dat gaf de waarnemend algemeen directeur van EBS toen ook aan. Volgens minister Regilio Dodson deed het ministerie, toen al de discussies die werden gevoerd, haar huiswerk. Voor wat de aansluitkosten van nieuwe aansluitingen betreft, heeft het ministerie een ander model gekozen.
Ongeveer 80-85% van alle nieuwe aansluitingen zijn 1-fase aansluitingen. Het ministerie heeft besloten dat de 1-fase aansluitingen met een afstand van 80 meter van de paal kosteloos zullen zijn. De nadere bekendmakingen volgen nog. De mensen die al een offerte hebben gehad, kunnen contact opnemen met de EBS, omdat de aansluiting kosteloos zal zijn.
De regelingen qua privéwegen en verkavelingen zullen nog vanuit EBS worden bekendgemaakt.
Ongeveer 10% van de aansluitingen zijn 2-fase aansluitingen. Voor een afstand van 40 meter van de paal verwijderd, betaalt men een bedrag van SRD 300 voor de aansluitingen. Voor de 3-fase, ook voor een afstand van 40 meter, wordt een bedrag van SRD 500 in rekening gebracht.
De industriëlen hoeven nu ook geen tienduizenden dollars meer te betalen. Volgens de minister kunnen zij dat besteden aan hun ondernemingen. Zij zullen betalen aan de hand van wat men nodig heeft. Zij betalen tussen SRD 1.000 en SRD1.500.
Voor de bestaande aansluitingen heeft EBS een dienst waar het bedrijf begeleiding aanbiedt. Voor de ziekenhuizen en sociale instellingen worden er speciale tarieven gehanteerd. Er is ook afgesproken dat de installaties van deze instellingen zullen worden doorgelicht en er verbeteringsvoorstellen zullen worden doorgenomen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!