Nurmohamed: “DNA-leden die beleid regering ondersteunden, moeten eer aan zichzelf houden”

Riad Nurmohamed “DNA leden die beleid regering hadden ondersteund moeten eer aan zichzelf houden”1Minister Gillmore Hoefdraad heeft de vinger gewezen naar De Nationale Assemblee en de vaste commissie van Financiën die gefaald zouden hebben om op te treden tijdens de vorige regering. Volgens volksvertegenwoordiger Riad Nurmohamed is de vingerwijzing van de minister terecht. DNA-leden die er tijdens de vorige regeringsperiode bij waren, en nu klagen over Hoefdraad, zijn volgens hem oneerlijk. “Die DNA leden hadden al moeten weten dat de situatie ernstig was. Hoefdraad heeft niet op 25 mei voor de verkiezingen gestreden. De DNA-leden hebben gestreden. Zij hebben het volk geen correcte informatie gegeven. Het is niet eerlijk als men Hoefdraad zo beschuldigt”, zegt Nurmohamed.
DNA-leden van 2010-2015 hebben hun werk niet goed gedaan
‘Als DNA wil, mag zij elk beleid van de regering stopzetten en de functionarissen terugroepen. Ze mochten ook de president terugroepen met hun 34 stemmen, maar dat hebben ze nooit gedaan. Hoefdraad heeft gelijk om de vinger te wijzen naar de vorige regering, omdat de cijfers inderdaad tonen dat de economie in 2013 een dieptepunt had bereikt. De coalitie weigerde te geloven en werd misleid door coalitie-DNA-leden zelf.’ Zij hebben volgens Nurmohamed ook het parlement misleid, omdat andere parlementariërs dit niet werd verteld. Deze cijfers toonden gewoon de harde realiteit aan.
‘Dit is de rol van DNA. DNA-leden moeten eens leren om eerlijke analyses te maken en niet te vechten voor de regering, omdat zij in de regering zitten. Een DNA-lid uit 2010-2015 had al moeten inzien dat er iets mis is met de economie. Tussen 2007 en 2010 was de economie door de Fiso-regeling al aan het vallen. Daarom heeft het volk ook afgerekend met Nieuw Front. Sinds 2011 maakte de economie een grote val mee, wat uiteindelijk in 2013 een dieptepunt bereikte”, zegt Nurmohamed. DNA-leden hadden volgens Nurmohamed toen al de begrotingen moeten stopzetten, maar hebben het beleid van de regering zitten verdedigen en goedkeuren.
“Alle DNA-leden van het vorig parlement die het beleid van de regering hebben ondersteund, en nu weer in het parlement zijn, moeten de eer aan zichzelf houden. Ze hebben hun werk niet goed gedaan. Ik denk niet dat wij dat soort mensen in ons DNA moet hebben”, aldus Nurmohamed.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!