Zware straffen voor rovers Suribetkantoor

Kantonrechter Marie Mettendaf heeft maandag zware straffen opgelegd aan de roofverdachten die op 26 januari 2015 een filiaal van Suribet NV te Lelydorp hebben beroofd. Wendel Bilstro kreeg hiervoor 4 jaar opgelegd, terwijl zijn comparant Vyasa Lensa voor 3 ½ jaar in de cel mag. Volgens de magistraat zijn er duidelijke bewijzen dat de verdachten degenen zijn die het strafbaar feit hebben gepleegd. Beide verdachten komen terug op hun eerdere verklaring, waarbij zij bekend hadden het strafbaar feit te hebben gepleegd. Volgens Lensa zou hij nimmer een beroving hebben gepleegd en kent hij zijn comparant niet. Op de bewuste dag van de beroving zou hij volgens zijn eigen verklaring een afspraak met een medewerkster van de shop hebben gehad. Die zou hem en een andere manspersoon toegang verschaffen om enkele lijsten op de computers te checken. Hij schrok toen er ineens enkele rovers in de zaak kwamen. Lensa had in eerste instantie toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij zou zo door de medewerkster in de ruimte zijn toegelaten, waardoor hij het beveiligingssysteem kon uitschakelen. Dezelfde vrouw zou meegewerkt hebben bij de beroving en zou de tip hebben gegeven dat de opbrengsten van een dag eerder niet waren opgehaald.
Lensa zei verder dat hij het vreemd vond dat een gestolen bedrag van SRD 24.734 in de media werd bekendgemaakt, terwijl hij slechts SRD 6.000 had meegenomen. Hij vermoedt dat de medewerkster van Suribet hem beet had genomen en zo met het restant ervandoor was gegaan. Volgens de rechter is het vermoeden groot dat de medewerkster ook een aandeel in de roof heeft gehad. Dit, omdat de verdachten de mobiele telefoon van een klant hebben meegenomen, maar niets van de medewerkster. Bilstro werd gemakkelijk opgespoord nadat hij foto’s van hem met stapels geld op facebook plaatste. Hij zou zelf aan mensen hebben verteld dat hij degene was die de roofoverval had gepleegd en dat het aangegeven gestolen bedrag niet juist was. Hij ontkende echter die bewuste dag in contact te zijn geweest met Lensa en zei hem ook niet te kennen. In de zaak op de hoek van De Craneweg en de Indira Gandhiweg was een klant, Lensa, die zich plotseling ontpopte als overvaller, toen een gemaskerde comparant, Bilstro, gewapend de zaak binnenkwam. Iedereen werd door de man met een zwarte panty over zijn hoofd onder schot gehouden en ook de klant haalde een vuistvuurwapen. Tegen klanten werd na de beroving gezegd dat de zaak vanwege een storing gesloten was.
FR

error: Kopiëren mag niet!