Adek reikt bul uit aan 154 studenten

Buluitreiking Adek aan 154 studenten (1)
FrontfotoDe studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben in de Congreshal hun bul in ontvangst genomen. Het gaat om 126 bachelorstudenten en 28 masterstudenten. Er heerste een zeer ontspannen sfeer in de Congreshal met daartussen optredens van Suriname Acapella Group Humphrey and Friends. Tijdens de uitreiking is aangegeven door een vertegenwoordiger van de studentencommissie, Stephanie van Brussel, dat het studeren op de Anton de Kom Universiteit van Suriname niet even gemakkelijk is. “U zit hier met een voldaan gevoel, een gevoel dat alle stress van de afgelopen studieperiode overtreft. Hierbij wordt gedacht aan het volgen van colleges, het intekenen voor de tentamens, het in aanmerking komen voor de hertentamens en soms ook het aanvragen van dispensatie of hercorrectie. Wat vaststaat, is dat de student deze periode niet zal vergeten. Al met al zijn wij het met zijn allen eens dat wij op Adek moeten leren om deadlines te halen, attentief te zijn en bewust te zijn van ons zelf”, aldus Van Brussel.
De studierichtingen met de meeste studenten
De studierichtingen die de meeste afgestudeerde studenten had, waren Economie met 31 studenten, Public Administration met 29 en Rechten met 40 studenten. Die studierichting Psychologie had 3 studenten en Sociologie 2 studenten. Veder zijn van de richtingen Andragogie en Onderwijskunde 10 studenten afgestudeerd en van Bedrijfskunde 11 studenten. Er waren sowieso heel unieke momenten, zoals het verkrijgen van een predicaat . Die worden gegeven aan studenten die binnen de nominale tijd hun studie hebben afgerond. De nominale tijd is 3 jaar. Dit hebben ongeveer 4 studenten gehaald, onder wie Vinodj Barhoe (Bedrijfskunde), Kaleigh Tjon (Economie), Kamini Seopersad en Joyce Williams.

error: Kopiëren mag niet!