Nieuwe Indiase ambassadeur: ‘Alles is mogelijk tussen India en Suriname’

Indiase ambassadeur maakt kennis met SurinameSatyendar Kumar is de nieuwe ambassadeur van de Republiek India die gestationeerd is in Suriname. Tijdens de persconferentie, die volgens hem meer een kennismaking is, geeft de ambassadeur aan uit te kijken naar een goede en productieve samenwerking met Suriname, diens inwoners en de regering. Vanwege de historische en vooral culturele band die Suriname heeft met India wil hij de samenwerking voortzetten tussen deze twee landen. De ambassadeur stelt dat er vooral gewerkt gaat worden aan het promoten van de culturele banden met Suriname. Verder zal ook gekeken worden naar de technische bijstand en hoe die aan te pakken. Echter hangt dat af van de Surinaamse overheid, die zelf bepaalde indicatoren moet geven. Alle zaken zullen onder de loep genomen worden, waaronder de gezondheidszorg, onderwijs, de bilaterale handel etc.. Alles is mogelijk, stelt hij. Ook zal er verder gekeken worden naar het beurzenprogramma, waarbij Surinaamse studenten de gelegenheid krijgen studies te volgen in India.
Mogelijkheid tot volgen van culturele training
In het Indiaas Cultureel Centrum (ICC), dat onder beheer van de ambassade staat, zal er gewerkt worden om trainingen te verzorgen in dans, zang, kortom alles met betrekking tot de Indiase cultuur. De ambassadeur stelt dat niet alleen Hindoestanen de gelegenheid zullen krijgen deze te volgen, maar dat een ieder welkom is om hieraan mee te doen. Ambassadeur Satyendar Kumar, die voor 3 jaar is in Suriname, heeft eerder als counselor gefungeerd in Zanzibar. Verder is hij gestationeerd geweest als ambassadeur in Johannesburg, Hamburg, Colombo, Holland en Tanzania. In al deze landen is men ook gestart is met een cultureel centrum.

error: Kopiëren mag niet!