Merkus verzuimt in beantwoording deurwaardersexploot

‘Het zou van maatschappelijk goede orde, formaliteit en fatsoen getuigen indien de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau, Eugene Merkus, de maandag betekende deurwaardersexploot wederom per deurwaardersexploot zou beantwoorden.’ Dit meent bestuurskundige August Boldewijn. Maandagmiddag heeft Merkus de brief van de advocaat van de PL, VHP en de NPS per deurwaardersexploot ontvangen. Hierin staat onder andere aangegeven dat de CHS-voorzitter samen met zijn leden binnen 24 uur moet voorzien in de vacatures die zijn ontstaan door de terugroeping van Sapoen en Chitan. Het etmaal van 24 uur is dinsdagmiddag verstreken. Tot donderdagmiddag was het heel stil bij het CHS zonder dat er een schrijven is gestuurd naar de advocaat van de 3 politieke partijen.
‘Siberische stilte bij het CHS’
Dat er inmiddels meer dan 3 dagen zijn verstreken en het CHS is een waas van stilte is gehuld, bevreemden Boldewijn. Hij praat in termen van een ‘Siberische stilte’ die zou heersen bij het CHS. Zo zou het CHS moeten aangeven waarom er binnen die 24 uur geen invulling is gegeven aan de vacatures. Er zou een valide reden aangehaald moeten worden. Ook zou er gereageerd moeten worden over de inhoud van het deurwaardersexploot. ‎Boldewijn die deze verwikkelingen vanuit de zijde van het CHS volgt, heeft zijn ernstige twijfels over de gang van zaken. Dit, vooral gelet op het feit dat het land temidden van een financiële crisis zit en het parlement midden in de begrotingsbehandeling, waar voor de voorzitter onduidelijkheid heerst over het uitschrijven van vergaderingen. De bestuurskundige meent dat hij niet kwalijk moet worden genomen indien hij de realiteit weergeeft dat de CHS-voorzitter Eugene Merkus de ontwikkeling van het land achterhoudt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!