US$ koers is SRD 5 fors gepasseerd

USDe koers voor een US$ is tot SRD 5.20 – 5.25 gestegen. De Euro staat nu op SRD 5.70 – 5.75. Diverse cambiohouders geven aan dat er normaal wordt verkocht voor deze bedragen. Ook burgers geven aan niet in staat te zijn, de US$ voor minder dan 5.25 op te kopen. Een andere bron van de krant gaf aan zelfs SRD 5.40 te hebben moeten neertellen om over de dollars te kunnen beschikken. Dit toont in ieder geval aan dat de controle op de marge van SRD 4.20 al lang naar het rijk der fabelen is gestuurd. De Centrale Bank van Suriname aan de andere kant rept met nog geen woord over maatregelen. Ook is niet bekend als er wordt uitgekeken naar mogelijke scenario’s, die kunnen worden ingezet om zaken op de valutamarkt aan te pakken. Zelfs op de informatie dat de Centrale Bank zelf meedoet aan de koersopdrijving kwam er nooit een officiële reactie. Anders gezegd: de moederbank communiceert zeer marginaal. De cambiohouders geven aan dat er wordt uitgekeken naar een interventie van de Centrale Bank van Suriname.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!