Rosebel ondersteunt universiteit weer met half miljoen Euro

RGM-general manager Surish Kalathil en Ryan Sidin, voorzitter van het universiteitsbestuur, bekrachtigen de overeenkomst (foto: Regilio Derby)
RGM-general manager Surish Kalathil en Ryan Sidin, voorzitter van het universiteitsbestuur, bekrachtigen de overeenkomst (foto: Regilio Derby)
De masteropleiding in Mineral Geosciences van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, wordt volledig gesponsord door Iamgold, Rosebel Goldmines (RGM) NV. Voor de universiteit betekent deze ondersteuning een mogelijkheid om een internationale opleiding met internationale docenten aan te bieden, aan studenten die hun bacheloropleiding achter de rug hebben, en zich verder willen verdiepen in de wetenschappen van mineralen. In dit verband hebben beide partijen gisteren wederom een sponsoringsovereenkomst ondertekend voor de tweede cohort van de opleiding.
In de eerste groep zaten er 15 studenten. Inmiddels zijn er 2 studenten van de eerste cohort al afgestudeerd. Het licht in de verwachting dat vrijwel alle studenten van de eerste cohort het komend jaar afstuderen. In de tweede groep hebben 20 studenten zich aangemeld. Rosebel heeft het programma zoals de universiteit dat had voorbereid, geaccordeerd. Het programma draagt volgens Surish Kalathil, general manager van RGM, ook bij aan de versterking van de kwaliteit van haar personeel (met name de top van haar personeel). Aan de eerste cohort hebben 3 personeelsleden van Rosebel deelgenomen. De tweede cohort telt 5 personeelsleden van het bedrijf.
Rosebel heeft een besturingscomité in het leven geroepen, dat bewaakt dat het programma inderdaad word uitgevoerd zoals vastgesteld. Het comité kijkt ook naar de kosten die niet boven de begroting mogen stijgen. In de afgelopen 2 jaren is er ruim €500.000 besteed aan de eerste cohort van de masteropleiding en de upgrading van de bachelor opleiding in Delfstofproductie. Voor cohort 2 heeft Rosebel een bedrag van ruim €564.000 beschikbaar gesteld.
De studenten kunnen hun collegegeld wel betalen, maar met de sponsoring komen er ook andere voorzieningen bij kijken die de studenten anders niet zouden kunnen betalen. Zo is een aantal excursies naar het buitenland dat absoluut noodzakelijk is, hiermee mogelijk. Deze sponsoring brengt ook internationale expertise het land binnen. Deze masteropleidingen zijn geaccrediteerd. Dat betekent dat een internationaal panel naar de opleiding heeft gekeken en heeft aangegeven dat de opleidingen aan de standaarden voldoen. Adekus draait ook een programma voor Masters Petroleumgeologie. Deze opleiding wordt gesponsord door Staatsolie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!