Combe Markt kijkt nog uit naar maatregelen overheid

combeDirecteur Kries Kalipdewsing van Combe Markt gaf voor het einde van het jaar nog aan dat de onderneming niet zal meedoen aan de koersopdrijving in Suriname. De onderneming zou haar magazijnen eerst leegverkopen, uitkijken naar de maatregelen van de regering om de koers weer stabiel te krijgen. Combe Markt gooide gisteren na een bedrijfsvakantie de deuren weer open. Volgens onderdirecteur Radjen Ramsoedit worden er nu inventarissen gepleegd. De koersen worden opnieuw geëvalueerd, om concrete stappen te ondernemen of na te laten.
Het standpunt van de markt blijft volgens Ramsoedit ongewijzigd: Combe Markt koopt geen vreemde valuta op. Althans, tot gisteren was het standpunt nog ongewijzigd.
Er is een gesprek aangevraagd met de president, maar er is nog geen antwoord ontvangen van het kabinet. De markt heeft in verband met de afnemende koopkracht besloten minder te importeren. ‘Er zullen in ieder geval geen lege rekken te zien zijn bij Combe Markt’, zegt Ramsoedit. Er wordt vooralsnog lokaal wel opgekocht bij andere importeurs. Er wordt nog uitgekeken naar strakke maatregelen om de koers aan te pakken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!