Chan Santokhi: ‘De lange arm van justitie vindt Merkus wel’

ChandrikaDe voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, waagt het niet om te stellen dat de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Eugene Merkus,‎ dokt, maar als hij zich onttrekt van zijn verantwoordelijkheid door zich onvindbaar te maken, ‘betekent dit slechts eventjes uitstel van zijn executie maar geen afstel’. ‘Want de lange arm van justitie vindt hem wel’, aldus Santokhi in gesprek met Dagblad Suriname. Santokhi, de gewezen minister is van Justitie en Politie, legt er de nadruk op dat ‎ uitreiking van deurwaardersexploten een juridische handeling betreft. Indien de persoon niet wordt aangetroffen, zijn er andere mogelijkheden om het exploot rechtskracht te laten hebben zoals uitreiking aan huisgenoten of aan de procureur-generaal.
Vanaf vrijdag tracht de deurwaarder van de advocaat van de PL om een schrijven te doen toekomen aan CHS-voorzitter Merkus. Hierin wordt medegedeeld dat de twee overgelopen leden van de PL, Sapoen en Chitan, volgens wettelijke basis zijn teruggeroepen en volgens de wet geen DNA-leden meer zijn. Er is vonnis hierover geveld. Het CHS moet slechts zijn taak uitvoeren door te voorzien in de twee ‎opengevallen vacatures. Maar het CHS weigert pertinent om de opengevallen plaatsen in te vullen middels doorschuiving van het VHP-assembleelid Barkat Mohab Ali in Wanica en het NPS-assembleelid Prim Sardjoe in Saramacca.
Asha Gajadien- Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!