Vliegmaatschappij Fly All Ways gelanceerd

frontbinnenBij de officiële launch van de vliegmaatschappij Fly All Ways heeft de minister van Transport , Communicatie en Toerisme, Andy Rusland, aangegeven dat ‘afronding’ van deze nieuwe vliegmaatschappij alleen mogelijk was dankzij de ondersteuning van verschillende actoren waaronder het ministerie, banken en Casas. Volgens de minister die de president ook vertegenwoordigde, is de president van mening dat de luchtvaart een onlosmakkelijk geheel vormt van de toerismesector. “Er moeten in dit kader meer initiatieven komen als van directeur Amichand Jhauw, die met dit project begon uitgaande vanuit een droom. Het is echter niet bij een droom gebleven en na ongeveer 3 jaren is het een feit.” Het ligt in de bedoeling dat de vliegmaatschappij routes zal onderhouden naar lokaties die normaal moeilijk bereikbaar zijn. Directeur Jhauw heeft zelf aangegeven dat er geen cruiseschepen zijn die toeristen kunnen vervoeren, vandaar dat er gepoogd is om via luchtverkeer een betere verbinding te brengen tussen normaal moeilijk te bereiken gebieden. “We willen Suriname op de kaart zetten.”
Één van de vluchten die Fly All Ways zal uitvoeren, is de route South Luis een gebied liggende tussen Belem en Fortaleza in Brazilië. Zo zijn er meerdere vluchten die na het verkrijgen van toestemming onderhouden zullen worden. Verder zal Fly All Ways vliegen naar Barbados en St. Maarten . “Wij willen aan de overheid vragen ons verder te ondersteunen en tevens deze company te helpen Suriname te promoten”, aldus Jhauw.
Op zondag heeft de vliegmaatschappij haar inaugurele vlucht zonder kleerscheuren uitgevoerd. Het vliegtuig dat ongeveer 80 stoelen telt en een leeggewicht van 33.500 kg heeft, heeft een rondvlucht gemaakt over Suriname en is onder andere over Nickerie en Saramacca gevlogen. Het 31 meter lange vleigtuig kan ongeveer 3 uren lang in de lucht blijven. Dit is namelijk de vliegtijd voor gebieden zoals Barbados en Curacao.

error: Kopiëren mag niet!