Somohardjo: ‘Merkus houdt zich schuil voor PL’

Merkus-EugeneDe voorzitter van het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) is sedert vrijdag in geen velden of wegen te bekennen. Hij is onbereikbaar voor de PL, de politieke organisatie ‎die een vonnis van de rechter heeft dat de twee overlopers, Sapoen en Chitan, op wettelijke basis zijn teruggeroepen door de partijraad. Desondanks wordt door het CHS hardnekkig geweigerd om invulling te geven aan de open vacatures. Volgens het CHS is er geen sprake van open vacatures. Vrijdag heeft de advocaat van de PL per deurwaardersexploot een brief doen toesturen naar de voorzitter van het CHS, waarin wordt gevraagd het besluit van het CHS te herzien.
Vanaf vrijdag is Eugene Merkus niet te bereiken. Zondag op maandag zou geprobeerd worden om een schrijven toe te sturen via de deurwaarder. Dezelfde brief zal ook gestuurd worden naar de procureur-generaal (pg). Het zal bij de pg gedeponeerd worden, geeft PL-voorzitter te kennen aan Dagblad Suriname. Hij sluit niet uit dat indien Merkus zich onbereikbaar houdt, het CHS bij verstek veroordeeld kan worden. Inmiddels staan ook andere parlementariërs achter het schrijven van de PL, dat gestuurd is naar de parlementsvoorzitter om Sapoen en Chitan niet meer te convoceren, omdat ze geen assembleeleden meer zijn. De parlementariërs die Somohardjo niet wil prijsgeven, willen niet dat het parlement wordt veroordeeld. Zij hebben er baat bij dat de voorzitter geen illegale DNA-leden toelaat en zijn er voorstaander van dat wet en recht nageleefd worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!