Paramaribo Noord koploper Zika

In Suriname is vanaf de dreiging van het Zika-virus begonnen met voorlichting naar gezondheidswerkers. Deze voorlichting wordt steeds aangevuld met data uit recente ontwikkelingen binnen en buiten Suriname.
Het ziektebeeld is vanaf het vorig jaar ook door het BOG opgenomen in het rapportageschema van de huisartsen, die opgenomen zijn in het telefonadesysteem. Door het BOG wordt wekelijks een groep artsen gebeld om na te gaan hoeveel patiënten zich hebben aangemeld met het ziektebeeld. In de tabel hieronder is een beeld weergegeven van de loop van de meldingen vanaf week 43 van 2015. Het beeld geeft aan dat na een piek de meldingen duidelijk afnamen, hetgeen natuurlijk ook kan liggen aan het feit dat mensen vanwege het milde en korte verloop van de ziekte, verkiezen om “thuis uit te zieken”. De meest recente informatie vanuit het AZP-lab geeft aan dat er in de periode oktober 2015 t/m 3 januari 2016 er 108 gevallen positief getest zijn op Zika.

error: Kopiëren mag niet!