Louis Voigt benoemd tot directeur SLM

Louis Voigt benoemd tot directeur Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.1Louis Voigt is op vrijdag 8 januari benoemd tot directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Voigt was laatstelijk nog president-commissaris van dit bedrijf. De nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen is Ranu Mathoera. Voigt is tijdelijk, voor een periode van zes maanden tot een jaar, benoemd als directeur van de SLM. Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is gemachtigd door de president om Voigt alsook Mathura te benoemen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. De directeur zal ervoor moeten zorgen dat de SLM uit de rode cijfers komt en dat de vliegoperaties op een verantwoorde wijze wordt uitgevoerd. Het beleid van de SLM moet, mede indachtig het beleid van de regering op het gebied van het luchtvaartgebeuren, zeker in de regio, versneld uitgevoerd worden. Dit is nodig om het bestaan van de SLM op de eerste plaats en daarnaast de groei van de national carrier te garanderen. Dit zal steeds in samenspraak met de raad van commissarissen en de regering geschieden.
De belangen van Suriname, de SLM alsook de werknemers zullen door Voigt veilig gesteld moeten worden. Voigt heeft ook als taak om op zeer korte termijn na te gaan op welke wijze er nationale en internationale allianties aangegaan kunnen worden, om de ondersteuning van de SLM in de economische ontwikkeling te vergroten. Eind vorig jaar gaf president Bouterse aan niet tevreden te zijn met de bedrijfsvoering bij de SLM en zegde directeur Ewald Henshuys de wacht aan.

error: Kopiëren mag niet!