Parkeerwachters veroorzaken overlast in binnenstad

Parkeerwachters veroorzaken overlast in de binnenstad.1Dagblad Suriname kreeg een bericht binnen van een zeer geprikkelde burger, die niet te spreken is over de ‘ illegale parkeerwachters’ die zowel in de binnenstad als in bepaalde buurten het verkeer ‘regelen’. Vooral bij het Academische Ziekenhuis aan de Flustraat en St. Vincentius Ziekenhuis aan de Koninginnestraat ervaart men deze ongewenste ordehandhavers als zeer lastig. “Ze doen alsof de parkeerplaatsen van hun zijn en zeggen dat je ze moet betalen. Als je ze niks geeft, schelden ze je uit en bedreigen je”, zegt een burger die vaker op bezoek is bij AZ. Hij is niet de enige die zich benadeeld voelt. Het is niet de eerste keer dat men geklaagd heeft over deze groep mensen, die soms ook heel gevaarlijk kunnen worden en die de auto’s van bezoekers zelfs vernielen wanneer ze niet hun zin krijgen. Het gaat zo ver dat waar men vroeger de man zelf iets vrijwillig kon toeschuiven er nu een bedrag geëist wordt, hetgeen soms wel kan oplopen tot SRD 5. “Soms heb je zelf de moeite genomen een parkeerplaats te vinden. Je ziet op dat moment niemand. Ga je na het boodschappen doen of na je bezoek afgelegd te hebben weg, komt dan zo een parkeerwachter aangerend om zijn beloning op te eisen voor het feit dat hij zogenaamd op je auto heeft gelet, terwijl hij eerst nergens te bekennen was”, aldus een andere burger die vaker haar wagen parkeert bij de Hermitage Mall.
Politie moet effectiever optreden
Parlementariër Keshopersad Gangaram Panday vindt dat de politie moet optreden tegen deze illegale parkeerwachters. De samenleving heeft recht om daar te parkeren waar de overheid parkeergelegenheid heeft laten aanleggen, stelt hij. “Het is niet zo dat de politie geen controle uitvoert, maar het is niet genoeg zichtbaar en er moet effectiever opgetreden worden. Als je kijkt naar de ziekenhuizen zijn deze mensen duidelijk aanwezig.” De parlementariër noemt met name ook AZ, waar het volgens hem krioelt van de illegale parkeerwachters. De klachten van het betalen van SRD 5 zijn ook bekend bij deze parlementariër. “Men moet wederom een groep samenstellen, die de illegaliteit vooral in de binnenstad aan banden legt.” In het verleden was de parlementariër buurtmanager van Centrum, waar hij vaak ook te maken kreeg met bovengenoemde klachten. Klachten met betrekking tot AZ kwamen aan de Keizerstraat, ressort Centrum, ook binnen. “Toen had je politie Munder nog niet”, verklaart Gangaram Panday. Met overleg van de ressortcommandant en de politiecommandant werd er toen tegen de illegale parkeerwachters opgetreden.
Andere oplossing voor deze groep
Zodat zij niet een last zijn voor anderen kan er eventueel volgens Gangaram Panday een andere oplossing voor hen gezocht worden. “In het verleden heb ik ook gekeken waar het probleem zat en heb ik velen van hen ook geholpen aan een baan bij een bewakingsbedrijf. Je verwijdert ze niet alleen waarbij je ze brodeloos maakt, maar je probeert ook een optie voor hen te bedenken. Bepaalde van deze parkeerwachters zijn echter ook drugsverslaafden en raken steeds in verval. Dus ook voor die mensen moet er een sociale instelling te vinden zijn, zoals Stichting De Stem. Velen zijn veranderd en zie ik ze niet meer op straat. Er komen echter steeds nieuwe in hun plaats, vandaar dat men consistent moet zijn in het verwijderen van de mensen”, aldus parlementariër Gangaram Panday.

error: Kopiëren mag niet!