CUS bekijkt potentie culinair toerisme Suriname

Vandaag is door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) een presentatie gehouden over de potentie die Suriname heeft om toe te treden tot de groep van landen die culinair toerisme aanbieden. Vanwege de diversiteit aan bevolkingsgroepen, culturen en de daarbij behorende keukens zou Suriname gezien kunnen worden als aantrekkelijk voor zij die hun smaakpapillen wensen te verwennen. Culinair toerisme zou kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de toerismesector in Suriname, hetgeen als één van de prioriteiten is gesteld door president Bouterse tijdens zijn laatste jaarrede. Diversificatie van de sector is hier het voornaamste doel. Het betreft in deze een presentatie van een concept onderzoeksrapport, welke informatie bevat ter benutting van deze culinaire potentie. Nadat een culinair team van Suriname, in 2013 tien medailles behaalde in Miami tijdens een culinaire competitie genaamd ‘Taste of the Caribbean’, gaf Stichting Toerisme Suriname reeds de aanzet voor het verder ontwikkelen van dit toeristisch product door het huldigen van de winnaars. Toeristen die het land bezoeken, zijn het over één ding wat hun Surinaamse ervaring betreft altijd eens en dat is dat het eten in Suriname ‘zeer goed’ smaakt.

error: Kopiëren mag niet!