Ingrid Karta-Bink : “Is er nog democratie?”

ingridIngrid Karta-Bink, DNA-lid namens de PL, vindt de reactie van het Centraal Hoofdstembureau op het verzoek om invulling te geven aan het besluit van de terugroeping van de leden Raymond Sapoen en Diepakkumar Chitan, teleurstellend. “Als wij de kiesregeling lezen, dan zien wij wat de taken van het CHS zijn. Het CHS moet invulling geven aan de terugroeping. In plaats hiervan, gaat zij concluderen dat de terugroeping niet correct was. Wie geeft haar het recht om te concluderen? CHS moet zijn taak vervullen. Als wij naar de waarborging van de democratie, in de grondwet opgenomen, kijken, dan vraag ik mij af als er nog democratie is. Wij hebben alle stappen ondernomen, die aangegeven zijn in die terugroepwet. De rechter heeft een vonnis uitgesproken waarbij aangegeven is dat het een feit is. Wat wil CHS nog? Is er nog democratie?”, vraagt Karta-Bink zich af.
Karta-Bink zegt dat zij dacht dat zij zich vergist had toen de PL het besluit van het CHS vernam. Het officieel besluit was een teleurstelling. “Wij zijn nog niet klaar. Dit is een uitstel van executie. PL is een partij, die strijd voor het volk. Wij gaan er niet bij stil zitten dat een onafhankelijk instituut dit bepaalt voor het volk van Suriname. De president heeft onlangs aangegeven dat hij licht ziet in de tunnel. Als wij hier doorgaan met het schaden van die democratie, kunnen wij het licht niet zien. De leden die hij benoemd heeft voor dit orgaan, schaden die democratie. Hij kan ingrijpen. Ik doe als DNA-lid een beroep op de president om de democratie van dit land niet verder te schaden”, aldus Bink.

error: Kopiëren mag niet!