Ontvluchtte arrestant aangehouden

De 21-jarige arrestant Cliff M. zag op dinsdag 5 januari kans te ontvluchten uit handen van de politie. In augustus 2015 is de arrestant ingesloten voor mishandeling en verkrachting en is hij op donderdag 31 december in het cellenhuis te Richelieu in de sterkte opgenomen.
De arrestant heeft de strafbare feiten op Albina gepleegd. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. Vanuit het cellenhuis te Albina is Cliff twee keren ontvlucht. Bij zijn weder aanhouding is hij ingesloten in het cellenhuis te Richelieu.
De verdachte is op dinsdag 5 januari ter voorgeleiding gebracht naar het Parket. Na zijn voorgeleiding is hij weer opgehaald door de politie. Bij aankomst op het terrein te Richelieu zag hij kans het bos in te vluchten. Een surveillance in de directe omgeving leverde niet het gewenste resultaat op.
De politie van Richelieu kreeg op woensdag 6 januari de melding dat de verdachte te Tamansari is gesignaleerd.
In samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT)-Oost en politiemannen van Sipaliwini werd het gebied afgekamd. Bij het zien van de politie vluchtte de arrestant dieper het bos in. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij Cliff in zijn rechter dijbeen is geraakt.
Met de ambulance van RGD-Meerzorg werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Onder politiebewaking is hij ter observatie opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!