Bromfietser doet aangifte van beroving na onderlinge afhandeling aanrijding

De politie van het Bureau Nieuwe Haven heeft op zaterdag 2 januari bemiddeld in een aanrijdingszaak. De aanrijding vond plaats op de hoek van de Richard Voullaire- en de Hermansteinbergstraat tussen een auto en een bromfiets. De bestuurders hebben onderling de aanrijding afgehandeld, waarbij de autobestuurder de bromfiets en de pinpas van de zogenaamde veroorzaker heeft achtergehouden. De bromfietser zou SRD. 800 moeten betalen voor de schade, waarna hij zijn voertuig en pinpas zou terugkrijgen. De bromfietser deed het politiebureau aan en deed aangifte van beroving van zijn bromfiets en pinpas. Na onderzoek kwam de politie erachter dat het niet om een beroving ging maar een aanrijding die zogenaamd onderling was afgehandeld. Aangezien de autobestuurder niet bevoegd was de goederen van de man achter te houden, zijn de bromfiets en de pinpas weer afgestaan aan de eigenaar. Omtrent de aanrijding is er een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De bromfietser vindt dat hij niet de veroorzaker is van de aanrijding. De politie raadt onderlinge afhandeling bij aanrijdingen af, aangezien dit ongerief met zich kan meebrengen.

error: Kopiëren mag niet!